Vad är Marijuana eller hasch och hur används det?

Hasch är en potent form av cannabis (marijuana) som produceras genom att samla och komprimera trichomes, det mest potenta materialet från cannabisplantor.

Trichomes är de fina utväxter på cannabisplantor som producerar en klibbig harts.

Marijuana är en grön, brun eller grå blandning av torkade, strimlade blad, stjälkar, frön och blommor av hampväxten Cannabis sativa.

Det finns över 200 gatunamn för marijuana inklusive pot, herb, dope, reefer, grass, weed, ganja, Mary Jane, boom, gangster och kronisk.

Sinsemilla, hasch och hasholja är starkare former av marijuana.

Det är vanligtvis rökt som en cigarett (kallad en fog eller en spik) eller i ett rör eller bong. Under de senaste åren har marijuana dykt upp i blunts, som är cigarrer som har tömts på tobak och fyllts på med marijuana, ibland i kombination med ett annat läkemedel, såsom spricka. Vissa användare blandar också marijuana i livsmedel eller använder den för att brygga te.

Den huvudsakliga aktiva kemikalien i marijuana är THC (delta-9-tetrahydrocannabinol). Marijuanas effekter på användaren beror på styrkan eller styrkan hos THC den innehåller. Hashish innehåller samma aktiva ingredienser som marijuana, som THC och andra cannabinoider, men med högre koncentrationer.

THC har använts för att behandla wasting syndrom hos AIDS-patienter.