Checklista för festplanering på ett skolparty

Planerar en fest men vet inte var du ska börja? Ta bort gissningarna från din planering med vår lättanvända checklista för partyplanering. Våra platsexperter har redogjort för de viktigaste stegen för att hjälpa dig att vara värd för ett minnesvärt evenemang utan att svettas. Lämna stressen bakom med vår omfattande checklista för festplanering och få festen igång på ditt skolparty!

En månad innan, eller ännu mer:
Välj datum och tid
Ha ett datum i åtanke, men begränsa dig inte till bara en dag. Var flexibel och kontrollera om de viktigaste gästerna är tillgängliga för ditt valda datum. Om du har en favoritplats där du vill organisera ditt evenemang är det också bra att kolla med platsen i förväg för att se om de finns att hyra på din valda dag för ditt skolparty.

Bestäm ett tema
Bestäm vilken typ av fest du vill vara värd för och boka/dekorera din plats i enlighet därmed ett bra skolparty.

Planera din gästlista
Börja bestämma vem du vill bjuda in, med tanke på att förväntad valdeltagande vanligtvis ligger runt 70-80% – märket.

Bestäm din budget
Var realistisk och koncentrera dig på var du vill splurge och spara.

Hyr en plats eller värd det själv skolparty
Välj om du vill vara värd för din fest på en viss plats eller hemma. Tänk på antalet gäster du planerar att bjuda in och de aktiviteter du kommer att organisera. Att vara hemma kan spara mycket pengar, men att hyra en plats kan också göra ditt liv enklare och lindra trycket. Vår gratis att använda venue finder på Tagvenue.com kan hjälpa dig att välja från ett brett utbud av olika platser för skolparty.

Boka underhållning och extramaterial
DJs, band och fotobås är alla populära alternativ – var noga med att låta platschefen veta vad du planerar i förväg.

Organisera husmanskost eller hyra en cateringfirma
Tänk på allas behov. Har dina gäster allergier eller speciella kostbehov? Om du tar hand om matlagningen, utforma en meny som är lätt att förbereda och som också rymmer alla dina gäster. Om du använder externa storkök, se till att låta dem veta alla viktiga detaljer innan de börjar föreslå en meny på skolparty.

Bjud in dina gäster
Dina inbjudningar bör innehålla datum och tid, klädkod och festtema. Förutom pappersinbjudningar kan du också skapa en speciell evenemangssida på sociala medier, till exempel Facebook. Detta kommer att inspirera dina gäster ännu mer och hjälpa till att skapa en buzz runt din fest, samtidigt som du förhoppningsvis maximerar ditt deltagande.

Rada upp lite hjälp
Om du har anställt en plats, ta reda på vem din personal på platsen kommer att vara. Om du organiserar hemifrån, försöka värva några vänner att låna ut en hand på dagen.