Turkiet förbereder sig för att förbjuda vaping och import av E-cigaretter

I oktober 2017, Turkiet hade meddelat att man drar tillbaka planerna på att börja importera ecigaretter och producera värme inte bränna (HnB) produkter och elektroniska cigaretter. Anti-rökning experter hade påpekat att detta steg skulle vara skadligt för folkhälsan, men tyvärr Världshälsoorganisationen (WHO), hade applåderat det.

Därefter, en nyligen artikel i lokala nyhetssajt Ahval, har rapporterat att hälsoministeriet för närvarande arbetar med en lagstiftning som skulle sätta på plats en total vaping förbud. Den föreslagna åtgärden väntas läggas fram för parlamentet under de kommande veckorna från butiker så som VapeSweden och Jooz men också Peoplesmoker.se och Vape.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan, väntas stödja åtgärden som han är känd för att ha sagt att vape produkter är “bisarra” och beroendeframkallande. I september, sade han att ministeriet och tulltjänstemän arbetade för att förbjuda ingången till e-cigaretter i landet.
Förbud runt om i världen

Som svar på det ökända vape-relaterade allvarliga lung sjukdomsutbrottet i flera amerikanska delstater genomför även andra länder sådana åtgärder. Förra månaden meddelade Health Ministry of Israel att det kommer att införa ett omedelbart förbud mot smaksatta vaping produkter samtidigt som man överväger en total e-cig förbud.

Jag uppmanar allmänheten att inte vänta på nya regler och förordningar och helt enkelt sluta använda saker som skadar deras hälsa, säger Israels hälsa ministeriet generaldirektör Moshe bar Siman Tov. Likaså har indiska ministrar just meddelat ett komplett e-cigarett förbud, samtidigt som de mycket farligare brännbara cigaretter allmänt tillgängliga för allmänheten. Det finns sådana juicer på bland annat Acid, Alien Fual, Anarchist, Bazooka, Bryggd, Cali, Candy King, Chuffed och Coffee Time.
AMERIKANSK lungsjukdom kopplad till konsumtionen av olagliga produkter

Samtidigt bekräftar tidigare rapporter, en ny studie publicerad i New England Journal of Medicine, har indikerat att de allra flesta patienter som lider av den vape-relaterade lungsjukdom som har gjort sin väg över USA, hade använt olicensierad THC Produkter.

Forskarna undersökte 53 fall av patienter i Illinois och Wisconsin, som hade vaped inom 90 dagar av sina symtom, vanligtvis inom den föregående veckan. De flesta av dessa patienter, 84%, medgav att vaping olagligt inköpta cannabisprodukter.

“Patienter rapporterade med 14 olika märken av THC-produkter och 13 märken av nikotinprodukter i ett brett spektrum av smaker,” sade forskarna. “Den vanligaste THC-produkten som rapporterades marknadsfördes under etiketten” dank vape “(rapporterades av 24 av 41 intervjuade patienter [59%]). Patienter rapporterade användning av ett antal olika e-cigarett enheter att aerosolize dessa produkter. “

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.