Vilka är alternativen till ADSL bredband?

Om du bara vill surfa på webben på din dator, kan en långsammare ADSL-anslutning göra. Men om du har massor av enheter, du strömma media eller är i onlinespel, då du förmodligen vill utforska dina andra alternativ för snabbare hastigheter med bästa bredband:

Kabel
Kabelbredband använder en kombination av fiberoptiska och koaxiala kablar för att leverera snabba bredbandshastigheter till ditt hem. Kabeln har en fördel jämfört med ADSL, eftersom den inte förlorar hastigheten över ytterligare avstånd, vilket gör att vissa kabelhastigheter är 10x snabbare än ADSL.

Fibrer
Fiberoptiskt bredband möjliggör de största möjliga hastigheterna på bästa mobilt bredband, men det beror på vilken typ av fibertjänst du tar emot:

Fiber till skåpet (FTTC) – Fiberoptiska kablar endast köra till gatan skåp, innan du överför data till ditt hem genom traditionella koppar telefonkablar Fiber till lokalerna (FTTP) – Fiberoptiska kablar går direkt till hemmet, vilket möjliggör snabbast möjliga hastigheter, upp till 1000 Mbps.

FTTC är den vanligaste typen av fiberbredband i Storbritannien, eftersom FTTP kräver betydande arbete för att installera över hela landet. Kom ihåg att söka efter datagränser för dessa paket för att hitta en som passar dina användningsbehov.