Vad Är Leasing?

Vissa människor tror att ett leasingavtal är inget annat än en långsiktig biluthyrning. Och även om det inte är en helt korrekt jämförelse, är det tillräckligt bra: en hyresgäst (du) betalar pengar till uthyraren (banken, som är den faktiska ägaren) för att använda bilen.

Avtalet fastställs för en viss tid, vanligtvis två eller tre år. Under denna tid får du köra bilen för ett visst antal miles, vanligtvis mellan 12,000 och 15,000 miles per år. Du kan höja dessa gränser, men fler miles innebär en högre månadsbetalning.

Din användning av bilen och miles du kör kommer att minska bilens värde. Ditt hyresavtal betalar för avskrivningen. Du betalar också hyresavgifter och skatter.

Här är ett exempel, baserat på en ny bil med en $20,000 prislapp. Låt oss säga att den här bilen beräknas vara värd 60 procent av sitt ursprungliga värde efter att den är 3 år gammal och har körts 36,000 miles. På den tiden skulle det ha avskrivits 40 procent, eller $8,000. Så genom hyresavtalet, du betalar för att $ 8,000 förlorade värde, plus hyresavgifter och skatter, utspridda över 36 månader du skulle ha bilen.

Du förväntas returnera bilen i ganska bra form när hyresavtalet är upp. Om du returnerar bilen med skador (känd som “överdriven slitage” i lease-speak) räknar med att debiteras för det. Om du kör mer än de tillåtna miles, räkna med att debiteras för det också.

Mera information om detta hittar du på LeasaBil.nu