Vad är IPTV-en snabb översikt

Internet har lagt till många nya intressanta “chips”till våra liv. Bland dem-interaktiv TV IPTV, som förutom den enkla visningen av program har ytterligare funktioner. Mycket intressant och användbart.

Låt oss ta en närmare titt på den här tjänsten för att se om det är dags att skära av parabolantenner från taket på ditt hus och byta till interaktiv visning av TV-program via den globala webben.

Om du får IPTVIS kabel Internet med en hastighet på minst 20 Mbit / s (och du kan läsa hur man mäter hastigheten i den här artikeln), då är du en potentiell kund för digitala TV-leverantörer.
En lägre eller mindre stabil hastighet garanterar inte en högkvalitativ signal och förmågan att visa den i HD-kvalitet på Dreamfilms.

Även om hastigheten på kabelinternet som regel börjar från 50 Mbit / s., vilket är tillräckligt för behoven hos digital-tv.

IPTVIS står för Internet Protocol Television. Det vill säga, som du lätt kan gissa även utan kunskap om främmande språk-TV över Internetprotokollet.

Detta är ett relativt nytt och ganska lovande område med ännu inte fullt utvecklade möjligheter.

Vi brukar få en bild på vår Smart-TV antingen via en separat kabel (stad lägenhet), eller via en on-air antenn, som, komplett med en digital tuner T2 (när vi byter helt till digital On-air-TV, kan du läsa här), kan du titta på filmer och program i digital kvalitet.

IPTV Bilden i detta fall blir vacker, klar, utan “snö”, buller och andra charmar av markbunden analog TV.
Men antalet kanaler kan inte tillfredsställa den genomsnittliga personen.
Det finns bara 32 av dem, eftersom de är de viktigaste ukrainska kanalerna. Och de är lätta att” pereklasti ” inom några minuter.

Satellit – tv har redan utökat listan över tillgängliga TV-kanaler flera gånger.
När du har installerat IPTV och konfigurerat parabolantennen på de tre huvudfria satelliterna
Astra 4A, Amos, HotBird,
vi får möjlighet att vaka över hundra kanaler på ett språk som är förståeligt för den genomsnittliga lekmannen.
När du installerar en extra IPTVIS, kommer listan över intressanta tillgängliga kanaler att expandera betydligt till flera hundra.
Men … för pengarna.

I vilket fall som helst måste du spendera pengar på cymbaler, tuners, installation och konfiguration av allt detta.
Glöm inte att satellit-tv regelbundet kräver ytterligare inställningar. Kanaler gillar att ändra satelliten och sändningsfrekvensen ungefär en gång om året-allt detta kräver den så kallade “IPTVIS” av tunern eller manuella inställningar.

Och dåligt väder kan ge överraskningar i det mest oupphörliga ögonblicket. På vintern, till exempel när tjock våt snö föll och täckte plattan med ett tjockt vitt lager. A, om parabolantennen fortfarande är installerad högt på taket, då…
Alla dessa faktorer gör vissa olägenheter som tar upp vår tid och pengar.

När det gäller IPTVIS är allt du behöver en speciell enhet (tuner) som gör den kodade signalen från det globala nätverket till en signal som är förståelig för vår TV.

Och om du tittar på IPTVIS på en dator eller på en modern TV med SMART-TV-funktion behöver du inte ens en tuner.
Installera bara ett speciellt program som utför alla nödvändiga omvandlingar och vrid den kodade signalen till en TV-bild.

Naturligtvis är det inte så obekvämt att titta på TV på en dator, men på en TV, genom att ladda ner och installera appen kan vi fullt ut uppleva alla fördelar med denna teknik.

Internetleverantörer erbjuder IPTVIS tjänster dessutom.
Men det finns inte många kanaler. Men allt är lagligt, till skillnad från många gråleverantörer som ger en ganska bred (upp till 3000) lista över program.
Ungefär en tredjedel av dem är på ryska och ukrainska, resten är olika europeiska och arabiska program för amatören.

Prenumeration på all denna verksamhet är redan betald.
Den månatliga abonnemangsavgiften är ca 100-200 UAH, beroende på antalet kanaler.
Men det finns redan något som bara ditt hjärta önskar. Även något du inte ens visste om…

Tunern är universell, så om någon leverantör plötsligt slutar sin verksamhet, så kommer du som konsument bara att titta på IPTVIS via en annan leverantör.

Av fördelarna med IP-TV kan du välja de viktigaste.

Visa UDP (multicast), HTTP, HLS (m3u8), RTMP-strömmar, etc. Individuella eller Allmänna inställningar för kanaler Skapa kanallistor och växla mellan dem Möjlighet att spela in en överföring eller film till en fil Informationsfönstret längst ner-volym och kanalnamn, inspelningsindikator Allmän lista över kanaler i videofönstret Stöd för IPTVIS i XMLTV, JTV, TXT-format (automatisk lastning, uppackning, kartläggning)

inspelning / visning schemaläggare
Bakgrund inspelning av valfritt antal kanaler
Möjlighet att använda någon smartphone som en fjärrkontroll spelare
5.1-kanals ljud

Det låter lovande med IPTVIS, men det är inte klart.

För att se hur en sådan TV ser ut i praktiken, låt oss använda exemplet på IPTV-kabeloperatör Triolan för att titta på huvudfunktionerna för denna tjänst.

Vi kan titta på tv på tre sätt, som nämnts ovan:

På TV: n via en speciell enhet-tuner På en TV med SMART-TV-funktion – utan en tuner På en stationär dator eller bärbar dator med programmet

Hårdvarukraven är mycket minimala – även en gammal dator med en tioårig historia kommer att göra.
Programvaran kommer att fungera på alla operativsystem, från XP-det viktigaste är tillräcklig internethastighet.

Om din dator spelar video utan problem, ska IPTVIS online fungera utan bromsning.