Tandbleknings mörka sidor

I grund och botten kan varje person som tänker lysa sitt leende vinna på tänder. Kunder med tänder som är missfärgade på grund av ålder, röker cigaretter eller andra yttre missfärgningsaspekter är utmärkta kandidater för tandblekning. Forskningsstudie visar att tandblekning är helt effektiv hos mer än 78% av individerna. Eftersom tänder blixtar fortfarande att expandera i popularitet, fortsätter studien i alla typer av blekningssystem.

Tandblekning är inte permanent, och fungerar också genom att ta bort naturprodukterna i emaljen genom att lösa upp dem med ett peroxidderivat. Dessutom är tandblekning besök hemsida bara effektivt om det finns mycket emalj.

Det finns två principiella typer av tandblekning: expertblekning samt tandblekningssatser.

Specialist Pearly Whites Bleaching

Den mest effektiva och även säkraste metoden för tandblekning är den tandläkarövervakade behandlingen. Först kommer tandläkaren att identifiera om du är en kandidat för tandblekning och vilken typ av blekningssystem som skulle ge de allra bästa resultaten. Tandläkaren måste också diskutera vad du personligen kan förvänta dig för din individuella omständighet. Före tandlättnadsbehandlingen rengör många tandläkare tänderna, fyller alla typer av karies och ser också till att individens tandvård är friska.

Tandvårdsexperter kommer generellt att uppmuntra att testa tandblekning från början för att undvika kravet på ännu mer komplicerat kosmetiskt arbete. Svårigheter som kan inträffa vid expertljus är sällsynta och är vanligtvis mindre till sin natur. Sammantaget är tandblekning under expertövervakning en effektiv teknik för att bleka tänderna.

tandblekningssatser

En alternativ teknik till expertblekning av tänder är att använda ett tandblekningssystem eller kit. Många tandblekningssystem inkluderar en blixtgel som placeras i munstycken som passar över dina tänder under många mängder tid. Vanligtvis ger kvalitetssandblekningssatser dig cirka 500 till 800 dollar. Budgettandblekningssystem börjar på cirka 29,95 dollar, även om de i allmänhet är mindre effektiva.

Den amerikanska tandvårdsorganisationen har faktiskt beviljat sitt godkännande för vissa tandblekningsprodukter, så se till och försök hitta ADA-märket för godkännande om du mest sannolikt köper en blixt. Det är mycket viktigt att tillverkarens anvisningar följs exakt när man använder ett hemtandblekningsset. Använd inte heller en tänderlättande produkt i mer än 14 dagar utan att rådfråga en muntlig specialist.

Negativa aspekter och även begränsningar av tandblekning

Även om tandblekning är mycket tillförlitlig, kan det finnas kortvariga nackdelar, såsom ömma tandlossningar eller ömma tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar och fyllningar återgår bara till sin ursprungliga färgning; de lättar inte någon form av ytterligare med specialtänder. Olika fläckar kräver olika lösningar, som ett resultat är det mycket viktigt att ha en tid med en tandvårdsspecialist innan du försöker en tandblekning.

Medan tandblekning skapar ljusare leenden är vissa människors antaganden väldigt höga och de blir besvikna med resultaten.

Forskningen fortsätter inom alla slags blekningssystem. På grund av dess effektivitet ser tandblekninget till att fortsätta växa i popularitet. Normala specialtänder som rengörs av din tandläkare hjälper säkert till att upprätthålla den långsiktiga framgången med tandblekning.

Överväg tandblekning om dina tänder är nedtonade från ålder, kaffe, te eller rökning.