Egyptiska Kläder-Vilka Kläder Egyptierna Bära?

Mode av forntida egyptiska, som hänvisar till Culture kläder som bärs från slutet av den neolitiska perioden 3100 f. Kr. till slutet av Ptolemaic i 30 f. Kr., påverkades i grunden av tidens teknik samt modeidéer och av Egyptens klimat. Kläder gjordes främst av kvinnor hemma och på verkstäder som drivs av adelsmän.

Culture Kläder av forntida egyptiska var huvudsakligen gjorda av linne som är en Textil gjord av linfibrer som spunnits, vävda och sys. Linne var sedan färgat med växtfärger men lämnades oftast i sin naturliga färg. Linne hade kvalitet som sträcker sig från de finaste vävda linne, byssus för kungligheter, till grov trasa gjord för bönder. Ull var också känd som ett material men eftersom det ansågs tabu användes det sällan, t. ex. för rockar, och var förbjudet på vissa ställen som i tempel och helgedomar eftersom ull ansågs oren. Djurfibrer var också reserverade för de rika. Lägre klasser, som bönder, arbetare och slavar, hade ofta ingenting eller en shenti gjord av lin.

Män i det gamla riket, en period som började ca 2130 f. Kr., Bar shendyt, en typ av wraparound kort kjol som de Bältade i midjan och ibland veckades eller samlades fram. När tiden gick blev kjolarna längre och ibland slitna med kortare kjol under kallas kalasiris. Denna kortare kjol användes av både kvinnor och män. Efter dessa, någonstans runt 1420 f. Kr., började män bära lätta tunikor eller blusar med ärmar. Hur utarbetat hans kilt visade rikedom av bäraren samt hur fint linne användes för att göra det.

Kvinnor hade mer konservativa Culture kläder än män. De hade på sig enkla mantelklänningar vars längd berodde på bärarens sociala klass och hölls upp av en eller två band och vars övre kant användes över eller under brösten. Klänningar var dekorerade med pärlor eller fjädrar. Kvinnor hade också sjalar, kepsar eller kläder över klänningarna.

Egyptierna var vanligtvis barfota men vid speciella tillfällen hade båda könen samma typ av skor-sandalerna av läder. För prästerlig klass var reserverade sandaler gjorda av papyrus.

Barn bär inte kläder förrän de blev sex år gamla men de bar smycken som anklar, Armband och kragar. Därefter fick de kläder som skyddade dem från det hårda klimatet.

Män och kvinnor av högre klass rakade sina huvuden och bar peruker gjorda av människohår och hästhår och dekorerade.

Faraonerna hade halv veckad kilt lindad runt kroppen med en veckad sektion dragen till framsidan. Faraonerna bar också, som symboler för makt, leopardskinn över axlarna och en lejonsvans hängande från bältet. På huvudet hade de nemes huvudklänningen medan adeln hade khat eller huvudduk.

Mode i det gamla Egypten förändrades inte mycket under årtusenden. Kläder var mycket enkla i konstruktion men återigen hade estetiskt värde och var olika för högre och lägre klasser.