Är det tryggt och säkert med sexrobots?

Kanske en dag sexrobotar kommer att bli kännande. Men just nu är de produkter.

Och en fråga som nästan helt förbises är hur den amerikanska Consumer Product Safety Commission bör reglera de faror som är förknippade med sexrobotar. Befintliga sexprodukter är inte väl reglerade, och detta är anledning till oro med tanke på de många sätt på vilka sexrobotar kan vara skadliga för sina användare.

Till exempel lurar faror även i en till synes oskyldig scen där en sexrobot och människa håller händer och kysser. Tänk om sexboternas läppar tillverkades med blyfärg eller något annat gift? Och vad händer om roboten, med styrkan hos fem människor, av misstag krossar människans finger i en uppvisning av passion?

Det är inte bara fysisk skada, utan också säkerhet. Till exempel, precis som en mänsklig partner lär sig genom att komma ihåg vilka ord som var lugnande, och vilken typ av beröring var tröstande, så är också en sexrobot som sannolikt kommer att lagra och bearbeta enorma mängder intim information. Vilka bestämmelser finns för att se till att dessa uppgifter förblir privata? Hur sårbar kommer sexroboten att hacka? Kan staten använda sexrobotar som övervakningsutrustning för sexualförbrytare?